Etapp två!

Nu har jag börjat ta sprutan för att flera ägg ska mogna, samtidigt har jag trappat ner på Synarel-nässprejet till bara två gånger om dagen. Jag tog min första spruta i onsdagskväll (27 augusti 2014) och den gjorde precis lika ont som jag mindes den! Fy fasen vad den svider och bränner, jag hinner nätt och jämt ta halva injektionen så börjar det bränna av tårar i ögonvrån. Under min första IVF behandling hade jag kortprotokoll och då tog jag en spruta som hette Gonal-f, men nu under mina långaprotokoll tar jag Menopur. Gonal-f var bättre på sitt sätt för de var som en “penna” som man skruvar upp och sedan trycker in (som en diabetes-spruta). Denna (Menopur) är en helt vanlig spruta med kanyl på där man själv får dra upp injektionsvätskan ur glasflaskan. På nått sätt gör just detta det hela lite värre då sprutan inte är lika lätt att hantera men man får stå ut och göra sitt bästa. 

Jag hade så önskat att jag hade sluppit gå igenom detta men vill man ha något så innerligt som vi vill så får jag ‘stå ut’ med smärtan det ger.

På onsdag (3 september 2014) är det dags för kontrollultraljud nr 1 nere i Malmö, redan nu känner jag att det händer saker i äggstockarna. Känner mig svullen över dem och det ömmar när jag går på toa och när jag sätter mig ner. Så vi hoppas på att där är ett gäng fina ägg till oss denna gången med.

Under denna process hade jag också min sista arbetsdag på Oj! Helsingborg efter att min uppsägning gått ut, eller hur man säger. Jag hoppas så innerligt att veterinärkliniken har goda nyheter till mig i början av veckan så jag äntligen kan få jobba med det jag alltid velat, djur. :) Jag är ju som sagt utbildad djurvårdare med utökad behörighet och vill så gärna jobba med detta igen! 

Michelle Stevens

Read more posts by this author.