Pizzabullar

Tillagningstid Ca: 1-1,5h

Deg

50g Jäst (för matbröd)
4dl vatten
2msk Olivolja
1-2tsk Salt
5dl Vetemjöl
5dl Vetemjöl special

Fyllning

Tomatpuré
Riven ost
picnic bog
burkar Ananas
Champinjoner
Vitlöksklyftor
Flingsalt
Svårt att säga hur mycket av varje då det är en smaksak, jag använde ett paket picnic bog.

Gör såhär:

  • Starta ugnen och ställ in den på 225°c
  • Smula jästen i en degbunke
  • Varm vatten och olja till 37°c. Häll sedan det över jästen och rör om till jästen är upplöst.
  • Tillsätt sedan salt och mjöl och arbeta degen till den är smidig och bara lite lätt klibbig.
  • Låt jäsa med bakduk över sig medan du förbereder fyllningen.
  • Tärna picnic bogen och hacka champinjonerna till mindre bitar.
  • När du förberett fyllningen så tar du ur degen och kavlar ut den på ett lätt mjölat bakbord (som när du ska göra kanelbullar). Kavla den så tunnt det går, utan att den spricker.
  • Stryk över ett tunt lager tomatpuré. Strö riven ost, picnic bog, ananas, champinjoner.
  • Pressa sedan vitlök och klicka ut lite överallt på fyllningen.
  • Rulla ihop degen så den blir som en korv, skär sedan ut ca 3-4 cm tjocka bullar av dem. Vänd dem och lägg dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  • Strö lite flingsalt på toppen av varje bulle.
  • In med dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Titta till dem och ta ut dem när de har fin färg och ser färdiga ut. (De väger nästan inget när de är färdiga)

Vi åt dem med bearnaisesås och vitlökssås. Supergoda!

alt

Michelle Stevens

Read more posts by this author.